Kategorier
Skönhet

Vikingasmycken är extremt heta idag

Att omvärlden har börjat upptäcka vår nordiska mytologi och vikingarnas häftiga historia hör ihop med att Hollywood under senare år börjat släppa filmer och tv-serier om dessa teman. Här kan exempelvis Thor och Vikings nämnas som exempel.

Detta är roligt då just den nordiska mytologin hamnat i skymundan av den grekiska – trots att det finns exakt samma mäktiga berättelser, häftiga gudar och fascinerande figurer och karaktärer. Samma sak med vikingarna: det är bra att det kommer fram fler fakta och fler historier om dessa då det, trots allt, var en stor del av Europa då det begav sig.

Som svensk bör man känna stolthet över detta och visa att man har detta blod i sig. Idag går detta att göra genom att köpa vikingasmycken som säljs online – till riktigt bra priser. Man ser att försäljningen av vikingasmycken kommit att bli väldigt stor och primärt så handlar det om en global handel. Folk i andra länder fascineras och vill exempelvis ha Tors Hammare i ett halsband för att både göra sig snygg – och för att visa styrka.

Paradoxen – de manliga vikingarna använde smycken

Riktiga män bär inte smycken! Du har säkert hört den frasen mer än en gång. samtidigt så har du säkert också hört någon säga någonting i stil med att: Vikingarna, de var minsann riktiga karlar. Paradoxen i detta är att vikingarna nästan alltid bar smycken.

Vikingasmycken som säljs idag är nämligen till mångt och mycket skapade med riktiga vikingasmycken – uppgrävda av arkeologer – som mall. Det finns således all anledning att äntligen omvärdera synen på smycken som någonting feminint och något som endast lämpar sig för kvinnor. Vikingasmycken – och andra smycken – är för alla. Det handlar, helt enkelt, om coola accessoarer som tar din övriga stil till en helt ny nivå. Riktiga män bär, precis som vikingarna, smycken!